Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 22.07.2019.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poliklinika sa više od 30 ambulanti u Foči počinje rad na jesen

(Foto: sfam_photo/shutterstock.com)
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo tempom radova u Univerzitetskoj bolnici Foča, u čiju modernizaciju Vlada Republike Srpske ulaže 16,3 mil KM.

Nakon obilaska radova, koji su počeli u maju, ministar Šeranić je rekao da sve ide dobrim tokom, saopšteno je iz Vlade RS.

- Suština je da pokušamo da bolnice u Srpskoj usmjerimo da imaju, prije svega, jak poliklinički dio, obavezno urgentni blok i da kroz kadrove osposobimo jednodnevnu, dvodnevnu, trodnevnu laparoskopsku i endoskopsku hirurgiju - rekao je Šeranić.

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Radmil Marić istakao je da je ovo najveće ulaganje u ovu ustanovu od njenog osnivanja.

- Startovali smo sa polikliničkim dijelom, koji će građevinski biti završen do kraja avgusta, u septembru počinje opremanje i očekujemo da će u tom mjesecu poliklinika krenuti sa radom - rekao je Marić.

On je istakao da će nova poliklinika imati više od 30 ambulanti - od hirurških, preko internističkih, do svih odjeljenja, koje će biti raspoređene u tri nivoa.

Marić kaže da potom slijede radovi na centralnom objektu "B" i drugi, a nastojaće da projekat bude završen u predviđenom roku od 12 mjeseci.

- Poliklinika će dobiti kompletnu opremu i pružaće usluge, ne samo našim osiguranicima, već i pacijentima iz Federacije BiH koji dosta koriste naše usluge. Sve će biti na jednom mjestu - naveo je Marić.

Radovi su počeli u maju, a predviđena je rekonstrukcija i dogradnja centralnog objekta "B" i njegovo opremanje, kao i da se zgrada nekadašnjeg​​ studentskog doma pretvori u modernu polikliniku.

Bolnica će dobiti nove operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu radiološku opremu sa angio salom i opremu za sva bolnička odjeljenja. ​
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.