NavMenu

Uskoro tender za izgradnju vijadukta Marijanovića Draga - Pogledajte kako će izgledati dionica južne mostarske obilaznice (VIDEO)

Izvor: Radiosarajevo.ba Ponedjeljak, 22.07.2019. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Nagy Szabi/Unsplash)
Za nešto više od mjesec dana trebalo bi da bude završen prvi dio južne mostarske obilaznice od Pologa do Miljkovića, u dužini od 6,7 kilometara, a nakon toga iz druge tranše kredita EBRD-a planiran je nastavak gradnje južne mostarske obilaznice od Miljkovića do Rodoča i dalje do spoja s magistralnom cestom M-17, u dužini od 8,2 kilometra, potvrdio je za Hrvatski Medijski servis direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić.

- To ćemo pokušati podjeliti u dvije faze. Prva faza je da izgradimo pristupnu cestu i jedan vijadukt Marijanovića Draga koji je dosta zahtjevan i dosta je visok. Prektički, to je pristup do tunela koji će biti dužine oko 930 metara, dalje prema Rodoču. A u drugoj fazi ćemo ugovoriti taj tunel čija je vrijednost više od 20 mil EUR - precizirao je Pravdić.

Direktor Cesta FBiH kaže kako se radi na tome da se osiguraju još neka nedostajuća sredstva kako bi se mogla završiti kompletna južna mostarska obilaznica.


- Mi ćemo nastojati čim prije raspisati natječaj za izgradnju vijadukta Marijanovića Draga da se može doći do tunela. Nadam se da će nam EBRD dozvoliti da to uradimo iz ove prve tranše koja je efektivna. Vjerujem da ćemo za nekih mjesec dana raspisati natječaj za taj vijadukt - istakao je Pravdić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

23.04.2024.  |  Vijesti

5 zabavnih načina za farbanje uskršnjih jaja

23.04.2024.  |  Vijesti

21.04.2024.  |  Agro

Za ovu biljku se vjeruje da donosi blagostanje i sreću

21.04.2024.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.