Izvor: eKapija | Nedjelja, 21.07.2019.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Opština Pale podržava incijativu za brendiranje autohtonih jela i suvenira

Ilustracija (Foto: Shebeko/shutterstock.com)
Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da podržava inicijativu Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske za pokretanje brendiranja određenih proizvoda autohtonih jela i suvenira sa područja ove opštine, s ciljem privlačenja većeg broja turista.

Jugović je najavio da će zadužiti Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti da u sljedećem periodu sagleda inicijative koje se odnose na brendiranje jela, maskote i suvenire sa područja opštine Pale.

- To se na određen način i uklapa u formiranje Turističke organizacije opštine Pale. Ideja je da otvorimo javni konkurs, čija objava bi trajala duži vremenski period, kako bi svi stigli da se prijave i predlože svoje ideje - rekao je Jugović.

On je dodao da će biti organizovane javne rasprave kako bi čuli koje jelo afirmiše opštinu Pale i po kojem bi ona bila prepoznatljiva, istaknuto je na sajtu Opštine.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Pale Srđan Čegar rekao je da su došli na ideju da pokrenu dvije inicijative koje se odnose na brendiranje hrane i pića sa predznakom paljanski i jahorinski, kao i zvaničnu maskotu opštine Pale, kako bi upotpunili ponudu turizma u ovom gradu.

- Kada inicijative budu usvojene formiraćemo javni poziv ili konkurs posredstvom kojeg ćemo dodijelili određene nagrade najuspješnijim i najinovativnijim idejama iz ovih oblasti - naveo je Čegar novinarima.

Čegar je dodao da će biti formirana komisija koja će odlučivati o idejama koje budu pristizale.

Prema njegovim riječima, Pale bi trebalo da imaju širu gastronomsku ponudu jer je gastroturizam u ekspanziji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.