Izvor: eKapija | Subota, 20.07.2019.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privredna misija "Infrastruktura u turizmu" u maju 2020.

Ilustracija (Foto: IM_photo/shutterstock.com)
Kancelarija Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Sarajevu u planira za 26. i 27. maj 2020 u Sarajevu organizovati privrednu misiju na temu "Infrastruktura u turizmu"

Austrijski zimski turizam je jedan od apsolutno najboljih na svijetu. Za to postoje tri glavna razloga: austrijsko gostoprimstvo, veoma dobar odnos cijene i kvaliteta i turistička infrastruktura na najvišem nivou.

Kako se ističe na sajtu advantageaustria.org Austrijski sektor know-how i infrastrukture u turizmu je vrlo širok: proizvođači i pružatelji usluga na polju zimskog turizma, naročito operateri žičara i skijaških centara, konsultanti i projektanti za infrastrukturne i turističke projekte, te preduzeća za usluge smještaj, gastronomski objekti i objekti za rekreaciju.

Austrija ima mnogo malih i srednje velikih preduzeća u ovom sektoru, kao što su projektanti, arhitekti, konsultanti i proizvođači opreme kao što su bicikli, trampolini, adrenalinski parkovi ili platforme za vidikovce. Naročito skijaške kompanije i operateri žičara imaju dugu tradiciju u Austriji.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.