Izvor: eKapija | Petak, 19.07.2019.| 16:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ljetni bazar Tuzla trajaće do 30. septembra

Tuzla (Foto: grad.tuzla.ba)
Ljetni bazar Tuzla biće održan od 19. jula do 30. septembra na platou ispred Mercator Centra. Radi se o projektu koji organiziraju Magic Factory, Eventus i firma Rare & Pure, prenosi Business Magazine.

- S obzirom da je Tuzla turistički grad sa jedinstvenim slanim jezerima i vrhunskom gastronomijom, te je postala omiljena destinacija kako gostima iz BiH tako i regiona, cilj je obogatiti ponudu i tokom ljetnih dana građanima Tuzle kao i gostima ponuditi jedan drugačiji vid zabave - saopćeno je iz organizacije Magic Factory.

Na platou će biti postavljene drvene kućice sa domaćom kuhinjom i vrhunskim proizvođačima hrane i pića, nastupit će regionalne muzičke zvijezde, predstavit će se i kulturno-umjetnička društva, a bit će održan i sajam knjige. Dio planiranog programa bit će prilagođen i za najmlađe, kada će ih zabavljati popularni dječiji animatori.

Svakog petka i subote planiran je "Street food night" zatim "Cheese week – vikend sira", noćni bazar, večeri roštilja i kulinarska takmičenja kao i bogat muzičko-zabavni program.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.