Izvor: eKapija | Petak, 19.07.2019.| 09:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bečej dobija ekskluzivni hotel Tisa garden - Sve sobe sa pogledom na rijeku (FOTO)

Novi hotel trebalo bi da bude izgrađen 2021. godine
Poznat kao miran gradić u srcu Vojvodine, Bečej je iz godine u godinu sve zanimljiviji turistima, a smještajni kapaciteti redovno su popunjeni, kaže za eKapiju Nemanja Karapandžić, direktor TO Bečej.

- Na teritoriji naše opštine postoji nekoliko smještajnih kapaciteta, sa ukupno 250-300 ležajeva i svi su puni. Bečej ima potrebu za još smještajnih kapaciteta i vjerujem da će se to i ostvariti u narednom periodu - kaže Karapandžić.

Tu su potrebu prepoznali iz lokalne kompanije Knežev grupa, te je u planu da Bečej 2021. dobije luksuzni hotel Tisa garden. Vlasnik investitora, Dragan Knežev rekao je nedavno za lokalne medije da bi izgradnja hotela trebalo da košta oko 2 mil EUR, a zaposlenje u njemu bi našlo tridesetak ljudi.

Budući hotel trebalo bi da zauzima nešto više od 3.000 m2, a u okviru njega nalaziće se restoran sa pratećom kuhinjom, lovačka soba i kongresna sala.

- Hotel Tisa imaće 25 dvokrevetnih soba i dva VIP apartmana na potkrovlju i garden baštom sa barom na krovu. Hotel će imati bazen, tepidarijum, teretanu i saunu - rekao je za eKapiju Zoran Đorđević, autor arhitektonskog rješenja iz kompanije Meritus.

Zanimljivo je da će sve sobe imati pogled na rijeku Tisu.


Turiste u Bečej privlači od svega po malo, kaže direktor TO i naglašava da je najvažnije da svi koji dođu odu sa pozitivnom utiscima.

- Najviše dolaze sportisti na pripreme, jer Bečej ima izuzetno razvijenu sportsku infrastrukturu - kaže Karapandžić i ističe da su iz TO posebno ponosni na preljepu prirodu, ali i kulturno nasljeđe, među kojem je i kompleks Fantast, zadužbina Bogdana Dunđerskog.

Na području od 65 hektara nalazi se dvorac, farma konja, mali zamak, kapela, park i drugi objekti. Zamak je izgrađen početkom XX vijeka. Građevina posjeduje ogromnu arhitektonsku vrijednost i predstavlja neobičan miks baroknog, romantičarskog i neoklasicističkog stila u arhitekturi. Danas je ovdje organizovana škola jahanja, a moguće je i iznajmljivanje konja turistima. U okviru kompleksa se nalazi i park sa mnoštvom različitih vrsta drveća i uređenim stazama za šetnju.

Ivana Milovanović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.