NavMenu

Rusija će proizvoditi 140 miliona tona žitarica godišnje do 2035. - Država ulaže 70 mrld USD

Izvor: Tanjug Petak, 19.07.2019. 09:21
Komentari
Podeli
Rusija će do 2035. godine povećati proizvodnju žitarica na 150,3 miliona tona, procjenjuje rusko ministarstvo poljoprivrede u "optimističnom scenariju" iz nacrta nove strategije.
Ista strategija podrazumijeva i ulaganja od nekoliko desetina milijardi dolara u infrastrukturu i logistiku.

Strategija razvoja do 2035. godine, koja je poslata vladi na razmatranje, koštaće više od 4.400 milijardi rubalja (70 mlrd USD), a sredstva će se obezbjediti od privatnih investitora, putem zajmova i državnog finansiranja, navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi agencija Rojters.

Ruska proizvodnja žitarica bi, kako ocenjuje britanska agencija, mogla da odigra ključnu ulogu u planu predsjednika Vladimira Putina najavljenom prije godinu dana o povećanju izvoza poljoprivrednih proizvoda na 45 mlrd USD do 2024. godine.

Prema osnovnom scenariju, Rusija, kao najveći izvoznik pšenice u svijetu, proizvodiće 140 miliona tona žitarica godišnje do 2035. godine, dok će izvoziti 55,9 miliona tona, saopštilo je ministarstvo.

Istovremeno, optimističniji scenario predviđa proizvodnju od 150,3 miliona tona i izvoz od 63,6 miliona tona.

Ove godine bi proizvodnja žitarica trebalo da iznosi 118 miliona tona, a izvoz u sezoni 2019/2020. oko 45 miliona tona, prema procjenama ministarstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.