Izvor: Capital | Petak, 19.07.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pavgord i novosadski Galens ulaze u Pavlović banku i FG Birač

Fočanska firma Pavgord i novosadski Galens planiraju da ponude Vladi Republike Srpske otkup 43 mil KM potraživanja institucija i preduzeća RS od Fabrike glinice Birač, a kako bi ispunili uslove za to već su kupili hotel Jahorina, te sa 7 mil KM planiraju dokapitalizovati Pavlović International banku, otkriva portal Capital.

Capital podsjeća da je Vlada RS zaključila 11. jula da Batagon International iz Švajcarske nije ispunio ugovorne obaveze o otkupu potraživanja Srpske od FG Birač i zadužila institucije i preduzeća da raskinu ugovor sa tom kompanijom.

Osim ranije zainteresovanih, kompanije AluChem iz SAD-a i Metal Investments Limited braće Mile i Mladena Sekanića iz Londona, te Boksita iz Milića, za otkup potraživanja sada su u igri i Galens iz Novog Sada i Pavgord iz Foče.

S obzirom na to da je Vlada RS ranije odredila uslove koje potencijalni kupac treba da ispuni da bi otkupio potraživanja RS u FG Birač, te da oni podrazumijevaju ulaganje u bankarstvo i hotelijerstvo, Galens i Pavgord su već preduzeli korake ka ispunjavanju tih uslova.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.