Izvor: eKapija | Petak, 19.07.2019.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BH Telecom traži partnere za razvoj "smart parking" rješenja

Ilustracija (Foto: redstone/shutterstock.com)
BH Telecom je raspisao poziv za dostavljanje prijedloga i rješenja za razvoj "smart parkinga".

Kompanija je pozvala zainteresovane partnere da predlože koncept i tehničko rješenje, način partnerske saradnje, predstave sebe kao i kompetencije i reference u području realizacije usluge "smart parking".

- Smart parking rješenje koje partneri predstave treba biti posmatrano kao dio ekosistema Pametnog grada BH Telecoma koji će se realizovati na IoT platformi BH Telecoma. Bitno je predstaviti rješenja koja neće biti u potpunosti odvojena u silosima već svako rješenje dio sistema pametnih gradova u cijeloj BiH i zajedno sa nizom drugih pametnih rješenja isto moći komunicirati kako bi u konačnici omogućili kvalitetan ekosistema Pametnog grada - navodi se u pozivu.

Prema propozicijama poziva potencijalni partner bi trebao da obezbjedi aplikativna rješenja za upravljačku i mobilnu aplikaciju za uslugu, funkcionalno i tehnološko unaprijeđenje tih aplikacija, održavanje tj.podršku u skladu sa SLA parametrima, kontinuiranu usklađenost funkcija sa pozitivnim zakonskim propisima, uređaje i njihovu instalaciju, kao i održavanje hardverske opreme-uređaja.

Takođe predloženo rješenje je potrebno da ima mogućnost integracije "smart parking" rješenja u postojeće IT sisteme, kao što su parkirni automati ili sistemi za navođenje parkinga, kod parking upravitelja.

Navodi se i da je moguć izbor više partnera sa različitim zadacima na realizaciji smart parking rješenja.

Rok za podnošenje prijedloga je 9. avgust 2019. godine. Više informacija možete pogledati na linku OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.