NavMenu

Bijeljinski Nefa namještaj u stečaju - Ročište za ispitivanje prijavljenih potraživanja 8. oktobra

Izvor: Nezavisne novine Petak, 19.07.2019. 08:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Antoha713/shutterstock.com)Ilustracija
Okružni privredni sud u Bijeljini donio je rješenje o otvaranju stečaja u preduzeću Nefa namještaj, a za stečajnog upravnika imenovao Marka Krsmanovića.

U pitanju je lanac salona u ruskom vlasništvu, a koji su krajem maja naprasno zatvoreni u BiH i Srbiji. Sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka prijave svoja potraživanja te da izvrše uplatu sudske takse.

Ročište na kojem će biti ispitana prijavljena potraživanja zakazano je za 8. oktobar.

- Pozivaju se lica koja imaju obaveze prema stečajnom dužniku da ih bez odlaganja izvrše prema stečajnom dužniku - stoji u rješenju suda.

U izvještaju privremenog stečajnog upravnika se navodi kako je preduzeće poslovalo sve do 24. maja ove godine, kada su zatvoreni svi maloprodajni saloni.

Djelatnost se obavljala na temelju zakupa magacina i poslovnih prostora koji su pretvarani u maloprodajne salone, odnosno poslovne jedinice.


Dugovi preduzeća iznose 1,44 mil KM, dok raspolažu robom u vrijednosti oko 100.000 KM. Nešto više od 60.000 KM imaju potraživanja.

Na dan otvaranja predstečajnog postupka u BiH je bilo 39 zaposlenih radnika, od čega su u međuvremenu 23 radnika sporazumno raskinula ugovor, dok je za 10 istekao jer su bili zaposleni na određeno vrijeme.

Prema finansijskom izvještaju za 2018. godinu, evidentiran je gubitak iznad visine kapitala u iznosu 785.538 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.