Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.07.2019.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Buduća podzmena garaža preko puta sarajevske Vijećnice imaće i najmoderniji punjač za električna vozila

Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)
Instalacija najmodernijeg električnog punjača za vozila, koji će građani koristiti bez ikakve naknade, biće omogućena zahvaljujući saradnji Općine Stari Grad Sarajevo i kompanije Porsche BH.

Ova stanica za napajanje, tzv. punionica će se nalaziti u javnoj podzemnoj garaži u ulici Avdage Šahinagića preko puta Vijećnice, čija je izgradnja u toku, saopšteno je iz Općine Stari Grad.

Ugovor, koji definiše postavljanje i održavanje ove jedinstvene stanice, potpisali su danas načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, direktor kompanije Porsche BH Senad Olovčić, te Elvis Ališić, menadžer prodaje za Bosnu i Hercegovinu u ime firme Hager.

Nakon izgradnje i puštanja u funkciju javne podzemne garaže, kompanija Porsche BH će donirati punjač za električna vozila, dok će za radove same instalacije uređaja biti zadužena firma Hager.

Korištenje ovog elektro-punjača vozila biće potpuno besplatno. Ovo je prvi takav slučaj u Kantonu Sarajevo, gdje trenutno postoji 15-ak elektro punjača sa namjenom za punjenje električnih automobila, ali nijedan nije potpuno javnog karaktera.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.