NavMenu

"Beer Bike" nova turistička atrakcija Višegrada

Izvor: eKapija Srijeda, 17.07.2019. 14:48
Komentari
Podeli
Višegrad (Foto: Vedrana Džudža)Višegrad
Turistička ponuda Višegrada obogaćena je novom atrakcijom – vozilom "Beer Bike" za obilazak grada.

Vlasnik Srđan Obradović rekao je će "Beer Bike" funkcionisati kao pokretni pab, a posjetioci će moći da upoznaju Višegrad okretanjem pedala, uz druženje, muziku i domaće pivo.

- Riječ je o obilasku užeg dijela grada bez izlaska na magistralne puteve. Turisti će prelaziti i preko poznate ćuprije gdje će moći da se zadrže, fotografišu i osvježe uz pivo - istakao je Obradović.

On je naveo da je vozilo pravljeno po svim važećim standardima i da ima kapacitet od 15 mjesta, prenosi portal Turističke ogranizacije Višegrad.

- Vozilo ima kapacitet od 15 mjesta sa mogućnošću da primi još dvoje ljudi, a to su vozač i animator koji turistima govori o određenim znamenitostima. "Beer Bike" ima i pomoćni motor i okretanje pedala veoma je lagano i ne zahtijeva napore, a posjetioci mogu na taj način bez problema obići naš grad - istakao je Obradović.

On je podsjetio da je transport Beer Bike-a krenuo iz kineske luke Dalijan u aprilu, te da je preko Rijeke za 63 dana stigao u Višegrad.

Predstavnik Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić rekao je da je ovo nešto novo i jedinstveno na turističkom prostoru BiH i da Višegrad jedini ima "Beer Bike".

- Ovo je još jedan od sadržaja koji će turistima obogatiti boravak u Višegradu i pružiti im dobro iskustvo koje na drugim mjestima ne mogu imati - smatra Andrić.

"Beer Bike" je koncept koji je nastao u Holandiji 1997. godine i proširio se u veće turističke gradove u svijetu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.