Izvor: eKapija+ | Srijeda, 17.07.2019.| 13:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi silos Mlina Majić u Odžaku biće kapaciteta 35.000 tona - Investicija vrijedna 2,5 mil KM

Mlin Majić iz Odžaka, jedan od najpoznatijih proizvođača brašna u BiH, gradi novi silos za pšenicu, koji će kada bude pušten u rad, od avgusta ove godine, skladištiti 35.000 tona pšenice. Investicija je vrijedna 2,5 mil KM.

Mlin Majić, koji danas ima kapacitet prerade 300 tona pšenice u 24 sata, posjeduje najsavremeniju tehnologiju i automatizaciju u proizvodnji, kao i pakirnicu i laboratoriju na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Početni kapacitet bio je 50 tona prerade pšenice u 24 sata.

- Nudimo širok asortiman svih tipova brašna, a najveći interes je za brašnom tip 550 - kažu za eKapiju iz Mlina Majić.

Proizvode trenutno plasiraju na tržište BiH, Crne Gore, Makedonije, Turske i Švedske.

- Uvijek radimo na proširenju poslovnih suradnji, kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Trenutno imamo 71 zaposlenu osobu.

Njihova praksa je da na početku žetve ugovore velike količine pšenice za otkup.

- Već dugi niz godina za redom kiše prekidaju žetvu na samom početku, što smanjuje kvalitet pšenice, a duže padavine je pretvaraju u stočnu pšenicu. Takve vremenske neprilike dovode do situacije da će potražnja pšenice biti veća od ponude, što naravno dovodi i do porasta cijene. Obilne kiše su i ove godine prekinule žetvu te smanjile kvalitet i ponudu, a povećale cijenu pšenice - zaključili su u Mlinu Majić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.