NavMenu

Novi silos Mlina Majić u Odžaku biće kapaciteta 35.000 tona - Investicija vrijedna 2,5 mil KM

Izvor: eKapija+ Srijeda, 17.07.2019. 13:14
Komentari
Podeli
Mlin Majić iz Odžaka, jedan od najpoznatijih proizvođača brašna u BiH, gradi novi silos za pšenicu, koji će kada bude pušten u rad, od avgusta ove godine, skladištiti 35.000 tona pšenice. Investicija je vrijedna 2,5 mil KM.

Mlin Majić, koji danas ima kapacitet prerade 300 tona pšenice u 24 sata, posjeduje najsavremeniju tehnologiju i automatizaciju u proizvodnji, kao i pakirnicu i laboratoriju na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Početni kapacitet bio je 50 tona prerade pšenice u 24 sata.

- Nudimo širok asortiman svih tipova brašna, a najveći interes je za brašnom tip 550 - kažu za eKapiju iz Mlina Majić.

Proizvode trenutno plasiraju na tržište BiH, Crne Gore, Makedonije, Turske i Švedske.

- Uvijek radimo na proširenju poslovnih suradnji, kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Trenutno imamo 71 zaposlenu osobu.

Njihova praksa je da na početku žetve ugovore velike količine pšenice za otkup.


- Već dugi niz godina za redom kiše prekidaju žetvu na samom početku, što smanjuje kvalitet pšenice, a duže padavine je pretvaraju u stočnu pšenicu. Takve vremenske neprilike dovode do situacije da će potražnja pšenice biti veća od ponude, što naravno dovodi i do porasta cijene. Obilne kiše su i ove godine prekinule žetvu te smanjile kvalitet i ponudu, a povećale cijenu pšenice - zaključili su u Mlinu Majić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.