Izvor: Klix | Srijeda, 17.07.2019.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BiH prvi put domaćin Evropskog prvenstva u olimpijskom tekvandou

Ilustracija (Foto: Attl Tibor/shutterstock.com)
Evropska Taekwondo asocijacija objavila je da će Bosna i Hercegovina prvi put u historiji biti domaćin Evropskog seniorskog i juniorskog prvenstva u olimpijskim kategorijama te Evropskog master turnira.

Osim toga, BiH će biti domaćin i prvenstva Generation 24 za kadete. Osim Bosne i Hercegovine u regiji 5, nalaze se još i Albanija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Izrael, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska.

BiH će biti domaćin događaja koji će se održati od 28. oktobra do 1. novembra 2020. godine, a član Izvršnog odbora za međunarodne odnose Samir Šarić istakao je u utorak, 16. jula, kako je posebno sretan zbog događaja koji predstoje te da je BiH prva država u regionu koja će biti domaćin ovakvoj vrsti događaja.

- Obećanje je ispunjeno, naša država će po prvi put biti domaćin Evropskih prvenstava u olimpijskom tekvandou. Rad saveza nagrađen je prvenstveno dobijanjem organizacije G1 takmičenja, a sada i dobijanjem organizacije evropskih prvenstava u olimpijskom tekvandou - kazao je Šarić.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina biće domaćin tekvando G1 turnira u oktobru ove godine. Zenička Arena ugostiće više od 800 takmičara iz raznih zemalja širom svijeta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.