Izvor: eKapija | Srijeda, 17.07.2019.| 07:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

IKEA predstavila namještaj "za ponijeti"

(Foto: FotograFFF/shutterstock.com)
Koliko ste puta pomislili kako bi bilo dobro da neke stvari jednostavno možete da sklopite ili rasklopite po potrebi? Znamo da neke i možete, ali IKEA je sada otišla korak dalje i smislila kolekciju namještaja "za ponijeti".

Ljudi koji se često sele ili jednostavno mijenjaju mjesto prebivališta s vremena na vrijeme često pomisle kako bi bilo zgodno namještaj spakovati i ponijeti sa sobom. IKEA je uvidjela ovu potrebu i svoju kolekciju Ravaror napravila upravo da to zadovolji. Kolekcija u potpunosti zadovoljava potrebu za prenošenjem i mnogi će biti oduševljeni njenom praktičnošću, piše portal dizajnenterijera.rs.

Kolekcija će se sastojati od kreveta, prostora za skladištenje, stolova, pa čak i mini-kuhinja. Kreativna direktorka kompanije IKEA Viveca Olsson objasnila je za TreeHugger da je polazna tačna za ovu kolekciju bila razmišljanje o tome šta je potrebno da se mali prostor učini pravim domom, kao i šta je potrebno da se na tom mjestu stvori osjećaj domaćinstva, čak iako se uskoro ide na neko drugo mjesto.

Zato je ova kolekcija dizajnirana na taj način da od svakog prostora može da napravi praktičan i udoban dom, a kada je vrijeme da se ide na neku drugu lokaciju vrlo lako se spakuje i ponese sa sobom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.