NavMenu

Fortenova grupa prodaje 117 nekretnina u Hrvatskoj

Izvor: Poslovni Utorak, 16.07.2019. 14:43
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Mijatovic/shutterstock.com)
Fortenova grupa je krenula s prodajom nekretnina iz netemeljnog poslovanja, a na posebnoj mrežnoj stranici otvorenoj u tu svrhu trenutno se nalazi 117 nekretnina, doznaje se iz te kompanije, koja će do sredine septembra primati neobvezujuće, a do kraja oktobra obvezujuće ponude za te nekretnine.

Na stranici se trenutno nalazi 117 nekretnina u vlasništvu operativnih kompanija grupe, koje su u potpunosti spremne za prodaju te zadovoljavaju sve zakonske propise koji se odnose na kupoprodaju nekretnina. Ponuda nekretnina za prodaju će se redovito ažurirati te će stranica biti nadopunjena novim sadržajem, pojašnjavaju iz Fortenova grupe.

Ponude za kupnju nekretnina će se zaprimati u dvije faze. U prvoj fazi, u razdoblju od 15. jula do 16. septembra, prikupljaju se neobvezujuće ponude, dok će proces zaprimanja obvezujućih ponuda trajati od 30. septembra do 30. oktobra.

Nekretnine namijenjene prodaji na stranici su podijeljene prema kategorijama - rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine.

Podaci sa stranice govore da se trenutno prodaje - 109 zemljišta, sedam komercijalnih i jedna nekretnina u kategoriji ostalo.

Za svaku od tih nekretnina dostupan je detaljan opis stanja i uvjeta prodaje, zajedno s početnom cijenom, kao i upute o načinu slanja ponude za konkretnu nekretninu. Dodatno, za objekte namijenjene prodaji, unaprijed je definiran datum i vrijeme u kojem će se objekt moći obići i razgledati.

Kako se doznaje iz Fortenova grupe, riječ o imovini kompanija koja više nije u funkciji, a u portfelju kompanija iz grupe našla se uglavnom kao posljedica Agrokorovih akvizicija u prošlosti i mahom nikad nije bila aktivirana. Budući da takvih nekretnina ima još, lista nekretnina namijenjenih prodaji će se redovito ažurirati, ponavljaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.