Izvor: Poslovni | Utorak, 16.07.2019.| 14:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nestle stvara novu čokoladu sa 40% manje šećera

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Proizvođač KitKat-a počeo je koristiti ostatke kakaa za zaslađivanje tamne čokolade, bez dodanog šećera. Metoda može smanjiti količinu šećera u čokoladi do 40%, prenosi Bloomberg.

Nestle SA je pronašao način za stvaranje čokolade bez dodavanja šećera, oslanjajući se na ostatak materijala iz kakaovih biljaka za zaslađivanje jer potrošači traže prirodnu i zdraviju hranu.

Prehrambena tvrtka koristi patentiranu tehniku ​​za pretvaranje bijele pulpe, koja pokriva kakao zrna, u prah koji prirodno sadrži šećer. Ove jeseni u Japanu, Nestle će početi prodavati KitKat sa 70% tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodani šećer, izjavila je tvrtka Vevey iz Švajucarske.

Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, a obično je uglavnom izbačena.

Nestle bi mogao koristiti isti proces za proizvodnju mliječne ili bijele čokolade u budućnosti, izjavio je Alexander von Maillot, šef Nestleovog konditorskog posla, u telefonskom intervjuu.

Industrija hrane i pića je pod pritiskom potrošača i vlada kako bi proizvodila zdravije proizvode zbog povećane stope pretilosti i dijabetesa. Nestleov potez može ojačati njegovu poziciju lidera u industriji, a dolazi tri godine nakon pronalaska načina da se promijeni struktura šećera kako bi se povećala njegova snaga zaslađivanja.

Najveća svjetska prehrambena tvrtka planira sljedeće godine koristiti tehniku ​​pulpe za ostale brendove konditorskih proizvoda u drugim zemljama.

- Korištenje pulpe čini ih premium čokoladom. Šećer je jeftin sastojak - rekao je von Maillot.

Nestleova nova 70% tamna čokolada imat će čak 40% manje šećera od većine ekvivalentnih čokolada s ​​dodanim šećerom. Postojeći KitKats tvrtke Nestle ima 12,3 grama šećera po obroku.

- Smanjenje šećera je slučajno, a ne fokus. Više se radi o novom načinu proizvodnje čokolade i korištenju najbolje od kakao čahure - poručio je von Maillot.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.