Izvor: eKapija | Utorak, 16.07.2019.| 07:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Francuska TV kuća Euronews pokreće franšizu u Beogradu, posao za 100 ljudi

Emanuel Makron (Foto: YouTube/screenshot)
U okviru posjete Srbiji francuskog predsjednika, Emanuela Makrona, Euronews, evropski vodeći međunarodni informativni kanal i HD-WIN, medijska grupa iz Srbije, najavljuju partnerski projekat pokretanja Euronews Srbija, informativnog kanala i digitalne platforme namijenjene publici srpskog govornog područja.

Euronews namjerava da promoviše pouzdane i nezavisne medije u Srbiji, a potencijalno i na drugim teritorijama gdje je srpski jezik u upotrebi.

Pokretanje Euronews Srbija predstavlja dio strateške ambicije Euronews-a da se pozicionira kao prva globalno-lokalna medijska kuća u svijetu.

Euronews nastavlja da se razvija kao globalni medij koji nudi sadržaj prilagođen očekivanjima lokalne publike. Ovo je druga franšiza koju Euronews pokreće, a trenutno se ispituje mogućnost i drugih sličnih projekata, navodi se u sopštenju.

Kako je predviđeno ugovorom, koji su potpisale obje grupe, HD-WIN – kompanija koja pripada nacionalnom telekomunikacionom operatoru Telekomu Srbija – imaće koristi od prepoznatljivosti i reputacije brenda Euronews, vezujući svoj novi kanal sa dobro poznatim imenom u nezavisnom novinarstvu.

Neposredno pred početak emitovanja programa, Euronews Srbija zaposliće skoro 100 ljudi na lokalnom nivou. Glavnog urednika srpskog kanala odabraće Euronews i biće zaposlen u Euronews-u. Uređivački odbor će biti uspostavljen i kontrolisan od strane Euronews. Ovaj odbor će kreirati stratešku uređivačku orijentaciju i donosiće sve odluke kojima se uspostavljaju pravila u pogledu uređivačke politike i opšte programske ravnoteže, što su osnovne vrijednosti ove medijske kuće (uređivačka nezavisnost, sloboda izražavanja, nepristrasnost, itd.).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.