NavMenu

Zašto su bajkovite plaže prazne, a bazeni sa slatkom vodom na moru - puni?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 15.07.2019. 14:30
Komentari
Podeli
Plaža Golden beach, Ammouliani (Foto: Aleksandar Parezanović)Plaža Golden beach, Ammouliani

Da li ste primjetili (vi sa 50+ i maštom+) kako iz godine u godinu osvajate sve ljepša i ljepša mjesta na toplim morima, pri čemu u ovom izazovu pronalaženja udaljenih egzotičnih plaža - imate sve manje konkurencije?

Pobeđuje li to ljenjost, jesu li plažni kamenčići postali oštriji nego ranije, da li meduze jače žare, ili je hodanje do puste plaže postalo opasnije zbog tog izmučenog ozonskog omotača? Šta god bilo, tek, predivne plaže, za one koji tamo odu, zasigurno postaju - vaše privatne plaže.

All inclusive, čuvene gumirane narukvice za plaćanja, rizort na nekada pustoj plaži, ogromni suncobran, pripadajući stočić i dvije ležaljke, uz komšije koji su lijevo, desno, ispred i iza vas, sa kojima razmjenjujete priče, uopšte ne razgovarajući međusobno, već samo slušajući šta drugi svojima pričaju. Frape, koka kole, podnevni girosi, kebabi, burgeri... i "al smo nestašni" izvučene konzerve iz plažne torbe, kupljene u obližnjoj samoposluzi, takozvana muzika atmosfere – sve slično ponuđeno na nekada egzotičnoj plaži, koja sada služi da je overite, da se islikate, postavite te slike na društvene mreže i kažete drugima da ste tu i tu bili. A realno, nigdje niste bili, to jest, bili ste na svim tim mjestima, ako posjetite jedno od njih.

Pa, onda, čarolija hotelskih bazena. Hotelijeri ih potenciraju, na njima se sve dešava, tu više trošite, sve i svi su tu, pa se, bez mnogo kretanja svi i sve odgledaju i uporede, pronađu se oni koji su pošli da nešto traže, uveče su tu nestašluci vezani za slatkaste koktele sa 50% popusta samo te večeri, nacionalne tradicionalne večere i plesovi, obavezni programi sa temama južnih mora, sve osmišljeno da ne odete na druge divne plaže u okolini, koje su poodavno otkrili upravo oni koji su i donijeli odluku da se na ovim mjestima izgrade hoteli, rizorti i apartmanska naselja, a original je ostao samo u njihovim glavama.

Probajte da se ipak malo otrgnete, da iz ove konfekcije izađete, dragu osobu za ruke uhvatite i odete na preostala divna, usamljena mjesta, zbog kojih je tamo – sve i počelo.

Vidjećete da su bajke i dalje moguće.


Fotogalerija
Ammouliani - čarobno ostrvo na Halkidikiju
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.