NavMenu

HT Eronet se sprema za 5G - Potpisan ugovor sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla vrijedan 9 mil KM

Izvor: Indikator Nedjelja, 14.07.2019. 21:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor vrijedan 34 miliona kuna (oko 9 mil KM) potpisan je između HT Eroneta i Ericsson Nikola Tesla, čime nastavljaju svoju suradnju za širenje LTE mreže u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Potpisnici ugovora su Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, priopćeno je iz Eroneta.

Ugovoreni posao odnosi se na LTE mrežu (na 800 MHz i 1.800 MHz), usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu te obuku za zaposlenike ovog operatora.

Navodi se da je Ericsson jedini isporučitelj radijske pristupne mreže HT Eronet-a. Zahvaljujući opremi radijskog sistema, tvrde, koja je spremna za 5G i IoT, HT Eronet će, u budućnosti, moći jednostavno prijeći na 5G tehnologiju.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je svoje zadovoljstvo nastavkom saradnje.

- Odličan timski rad, odnos povjerenja s kupcem i vrhunska Ericssonova rješenja, osigurali su ovaj posao. Sigurna sam da ćemo ukazano povjerenje opravdati te uspješnom realizacijom posla u LTE području, otvoriti mogućnosti i za 5G - priopćeno je iz Odjela korporativnih komunikacija Eroneta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.