Izvor: Indikator | Nedjelja, 14.07.2019.| 21:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

HT Eronet se sprema za 5G - Potpisan ugovor sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla vrijedan 9 mil KM

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
Ugovor vrijedan 34 miliona kuna (oko 9 mil KM) potpisan je između HT Eroneta i Ericsson Nikola Tesla, čime nastavljaju svoju suradnju za širenje LTE mreže u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Potpisnici ugovora su Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, priopćeno je iz Eroneta.

Ugovoreni posao odnosi se na LTE mrežu (na 800 MHz i 1.800 MHz), usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu te obuku za zaposlenike ovog operatora.

Navodi se da je Ericsson jedini isporučitelj radijske pristupne mreže HT Eronet-a. Zahvaljujući opremi radijskog sistema, tvrde, koja je spremna za 5G i IoT, HT Eronet će, u budućnosti, moći jednostavno prijeći na 5G tehnologiju.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je svoje zadovoljstvo nastavkom saradnje.

- Odličan timski rad, odnos povjerenja s kupcem i vrhunska Ericssonova rješenja, osigurali su ovaj posao. Sigurna sam da ćemo ukazano povjerenje opravdati te uspješnom realizacijom posla u LTE području, otvoriti mogućnosti i za 5G - priopćeno je iz Odjela korporativnih komunikacija Eroneta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.