NavMenu

Japanska mjenjačnica za kriptovalute izgubila 32 mil USD virtuelnog novca

Izvor: Beta/AP Petak, 12.07.2019. 15:47
Komentari
Podeli
Japanska mjenjačnica za kriptovalute Remikspoint (Remixpoint) prijavila je da je zbog hakovanja izgubila virutelni novac u vrijednosti od 3,5 milijardi jena, ili 32 mil USD.

Kompanija Remikspoint sa sjedištem u Tokiju koja vodi i kriptomjenjačnicu BitPoint kao i poslovanje sa putovanjima, polovnim automobilima i energijom, izvinila se u petak navodeći da su gubici potvrđeni od četvrtka.

Ispituje se razlog za nastali gubitak koji uključuje bitkoine ali i druge kriptovalute kao što su etereum i ripl.

Kompanija je navela da su oko dvije trećine ovih gubitaka pogodili korisnike a ostatak sam Remikspoint. Sve transakcije mjenjačnice su zaustavljene.

Kompanija je navela da će rezultati istrage biti objavljeni što je prije moguće.

Japan je bio relativno otvoren za kriptovalute koje koriste tehnologiju nazvanju blochchain, uprkos nekim velikim pljačkama. Zemlja je uspostavila sistem izdavanja dozvola da bi nadzirala upotrebu kriptovaluta. Bitkoin je legalno sredstvo plaćanja u Japanu od aprila 2017.


Jedna od najvećih bitkoin mjenjačnica svijeta, platforma za trgovanje Maunt Goks (Mt. Gox) iz Tokija hakovana je i otišla je u stečaj 2014. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.