NavMenu

Kreće izgradnja atrijuma Međunarodnog aerodroma Tuzla - Radove izvode firme Tehnograd, Tom-cat i Deling

Izvor: eKapija Petak, 12.07.2019. 12:05
Komentari
Podeli
Krajem ovog ili početkom narednog mjeseca trebalo bi da počne izgradnja atrijuma Međunarodnog aerodroma Tuzla. Tenderska procedura oko izgradnje je okončana, a eKapija saznaje imena tri firme koje su izabrane za izgradnju dijela radova. Riječ je o tuzlanskim firmama - Tehnograd, Deling i Tom-cat.

- Tender je inače bio podijeljen u pet lotova. Tehnogradu je dodijeljen lot broj 1, odnosno izvođenje građevinsko-zanatskih radova u vrijednosti 909.418 KM, firmi Tom-cat dodijeljen je lot 2 po kom se izvode vodoinstalaterski i kanalizacioni radovi vrijedni 10.797 KM. Ugovor za izvođenje radova iz lota 4 koji se odnose na radove na elektroinstalacijama pripao je Delingu. Vrijednost ovog ugovora je 187.889 KM - stoji u tenderskoj dokumentaciji u koju eKapija ima uvid.

Novac za projekat vrijedan oko 2 mil KM su osigurana, baš kao i urbanistička saglasnost za gradnju.

- Nadam se da ćemo u narednom periodu, 10 do 15 dana dobiti građevinsku dozvolu kada će se steći svi zakonom predviđeni uslovi kako bi izvođač radova krenuo sa izvođenjem radova na atrijumu - rekao je za RTV Slon direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

Izgradnja će se izvoditi u nekoliko faza, kao što su građevinski, zatim mašinski i elektro radovi. Planiran je završetak gradnje do kraja godine, ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku izvođaču radova.


- Međutim građevinci imaju svojih problema, mi ih želimo razumjeti, ali imamo pritiske od strane investitora da se ti radovi i rokovi poštuju, jer u suprotnom slijede penali. Već smo imali iskustvo sa rekonstrukcijom i dogradnjom putničkog terminala koji nije baš pozitivan - naveo je Karasalihović.

Uređenje enterijera putničkog terminala je najvećim dijelom završeno, međutim preostalo je još sitnijih radova, koji bi trebali biti završeni u naredna dva mjeseca. Do tada bi Međunarodni aerodrom Tuzla trebao dobiti upotrebnu dozvolu nadležnih organa.

Inače, u šest mjeseci 2019. godine kroz tuzlansku zračnu luku je prošlo oko 260.000 putnika, prenio je RTV Slon.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.