Izvor: eKapija | Petak, 12.07.2019.| 08:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Atlantic Grupa uvodi robote u logističko-distributivni centar u Velikoj Gorici

(Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)
Hrvatska firma za robotiku i vještačku inteligenciju Gideon Brothers pokrenula je svoj drugi pilot projekat do sada – sa Atlantic Grupom, jednom od vodećih prehrambenih kompanija i distributera robe široke potrošnje u regionu.

U sklopu ovog projekta Atlantic Grupa će u svom novom logističko-distributivnom centru u Velikoj Gorici uvesti robote Gideon Brothersa, potpuno autonomne mašine temeljene na revolucionarnoj tehnologiji vizualne percepcije koja kombinuje stereoskopske kamere i duboko učenje, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Hinu.

Ovaj projekat je značajan jer uključuje integraciju robotskog sistema sa Atlanticovim sistemom upravljanja skladištem i tako donosi novi nivo automatizacije u distribucijski centar Atlantic Grupe, koji je već usmjeren na visoku efikasnost.

Skladišne operacije u novom objektu Atlantic Grupe temelje se na savremenom sistemu upravljanja skladištem i potpuno su digitalizovane, bez upotrebe papira.

To omogućava optimalnu organizaciju skladištenja i potpuno digitalizirano upravljanje ulazom, odlaganjem i otpremanjem robe, kao i upravljanje vozilima.

U Atlantic Grupi očekuju da će implementacija, između ostalog, ublažiti i problem nedostatka radne snage.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.