Izvor: RTRS | Petak, 12.07.2019.| 08:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Austrijski investitor spreman uložiti 12 mil EUR u proizvodnju stolarije u industrijskoj zoni Famos na Palama

(Foto: shutterstock.com/Pavel L Photo and Video)
Skupština opštine Pale usvojila je u četvrtak, 11. jula, sve zaključke dnevnog reda, među kojim pismo namjere investitora iz Austrije koji želi da uloži ukupno 12 mil EUR u sanaciju i rekonstrukciju objekta u Poslovno-industrijskoj zoni Famos, kao i mašine i proizvodnju za izradu stolarije, ta da zaposli oko 200 ljudi

Načelnik opštine Boško Јugović rekao je da mu su odbornici dali određena ovlaštenja u vezi sa ovim poslom i da odnosi sa investitorom budu isključivo regulisani zakupom objekata i infrastrukture koji će biti u srazmjeri sa veličinom ulaganja.

- Imam interes da štitim opštinu, a od investitora ćemo tražiti bankovne garancije i sve što će dokazati njegovu ozbiljnost. Ako bude sve u redu, daćemo mu šansu, a njegova obećanja su da će ulagati u rekonstrukciju objekata, nabaviti nove mašine i pokrenuti proizvodnju za izradu stolarije - rekao je Јugović novinarima nakon sjednice.

Јugović je naveo da je novom proizvodnjom predviđena izrada stolarije od drveta, metala, kuhinjski elementi, prozori, odnosno sve ono što je potrebno za izgradnju apartmana na području Insbruka.

On je naglasio da je najvažnije da investitor neće biti konkurencija lokalnim proizvođačima i da se neće baviti primarnom preradom drveta, nego će koristiti ovdašnje poluproizvode koje će dorađivati.

Јugović je istakao da je ovo ozbiljna priča koja će omogućiti zapošljavanje kadra čija je edukacija planirana u Srednjoškolskom centru Pale, dodavši da je riječ o jednom odjeljenju za učenike koji će raditi na CNC mašinama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.