NavMenu

Austrijski investitor spreman uložiti 12 mil EUR u proizvodnju stolarije u industrijskoj zoni Famos na Palama

Izvor: RTRS Petak, 12.07.2019. 08:17
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Pavel L Photo and Video)
Skupština opštine Pale usvojila je u četvrtak, 11. jula, sve zaključke dnevnog reda, među kojim pismo namjere investitora iz Austrije koji želi da uloži ukupno 12 mil EUR u sanaciju i rekonstrukciju objekta u Poslovno-industrijskoj zoni Famos, kao i mašine i proizvodnju za izradu stolarije, ta da zaposli oko 200 ljudi

Načelnik opštine Boško Јugović rekao je da mu su odbornici dali određena ovlaštenja u vezi sa ovim poslom i da odnosi sa investitorom budu isključivo regulisani zakupom objekata i infrastrukture koji će biti u srazmjeri sa veličinom ulaganja.

- Imam interes da štitim opštinu, a od investitora ćemo tražiti bankovne garancije i sve što će dokazati njegovu ozbiljnost. Ako bude sve u redu, daćemo mu šansu, a njegova obećanja su da će ulagati u rekonstrukciju objekata, nabaviti nove mašine i pokrenuti proizvodnju za izradu stolarije - rekao je Јugović novinarima nakon sjednice.

Јugović je naveo da je novom proizvodnjom predviđena izrada stolarije od drveta, metala, kuhinjski elementi, prozori, odnosno sve ono što je potrebno za izgradnju apartmana na području Insbruka.


On je naglasio da je najvažnije da investitor neće biti konkurencija lokalnim proizvođačima i da se neće baviti primarnom preradom drveta, nego će koristiti ovdašnje poluproizvode koje će dorađivati.

Јugović je istakao da je ovo ozbiljna priča koja će omogućiti zapošljavanje kadra čija je edukacija planirana u Srednjoškolskom centru Pale, dodavši da je riječ o jednom odjeljenju za učenike koji će raditi na CNC mašinama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.