Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.07.2019.| 07:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

POWERCHINA gradi toplodalekovod Obrenovac-Novi Beograd

Ilustracija (Foto: Martin Lisner/shutterstock.com)
Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Beogradu – izgradnja toplodalekovoda Obrenovac–Novi Beograd je u pripremnoj fazi realizacije, a sa kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China (POWERCHINA), odabranim izvođačem radova, potpisan је Aneks ugovora o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac–Novi Beograd, čime su stvorene mogućnosti za početak ugovaranja kredita za finansiranje projekta, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Aneks ugovora u srijedu, 10. jula, su u Starom dvoru potpisali gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća Beogradske elektrane Rade Basta i zvanični zastupnik za Srbiju preduzeća Power Construction Corporation of China Jang Bo, prenosi Beoinfo.

Radojičić je naveo da projekat napreduje u skladu sa planiranom dinamikom i da je u toku postupak eksproprijacije zemljišta.

– Stvaraju se svi neophodni preduslovi za započinjanje radova. Realizacijom ovog projekta, odnosno preuzimanjem energije iz Obrenovca, Grad Beograd obezbediće stabilno i ekološki prihvatljivije snabdevanje, što je izuzetno važno – istakao je Radojičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.