Izvor: eKapija | Utorak, 09.07.2019.| 15:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uređaj VistaVox S omogućuje 3D snimanje vilice i zuba uz izuzetnu oštrinu slika

Ilustracija (Foto: Minerva Studio/shutterstock.com)
Jedinstvenost VistaVox S je u idealnoj 3D vizualizaciji koja se fokusira na ljudsku anatomiju. Field of view VistaVox S-a u obliku vilice prikazuje dijagnostički relevantnu površinu od 130 milimetarskog volumena i tako je vidljivo više od uobičajenog volumena koji se koristi Ø 80 k 80 mm.

Prednosti

Zahvaljujući promijenjenom obliku volumena, VistaVox S takođe potpuno pokriva područje zadnjeg molara - osnovni preduslov za dijagnostiku, na primjer, impaktirane osmice. Nadalje, VistaVox S nudi deset dodatnih volumena Ø 50 k 50 mm kada indikacije zahtijevaju samo određenu regiju vilice, kod endodontskih i implantoloških terapija.

U zavisnosti od željenog nivoa detalja na snimku, volumeni se mogu koristiti sa rezolucijom od 80 ili 120 μm. Uz dodatnih 17 panoramskih programa u dokazanoj S-Pan tehnologiji, stomatološkim ordinacijama nude odličnu dijagnostiku slike u 2D i 3D područjima.

Glavne karakteristike:

- Idealni 3D slikovni volumen u obliku vilice (Ø 130 k 85 mm)
- Ø 50 x 50 mm volumen u rezoluciji od 80 ili 120 µm.
- Odličan kvalitet slike u 2D i 3D zahvaljujući Cs senzoru visoke rezolucije sa veličinom piksela 49,5 µm.
- Smanjena doza zračenja zahvaljujući anatomski prilagođenom volumenu.
- Vista-Soft - moderan, ergonomski softver za obradu slika.

2D snimke sa izuzetnim kvalitetom slike

VistaVox S ne nudi samo odličnu vrijednost za uloženi novac, već će vašem hirurškom timu i vama pomoći da povećate fleksibilnost. Uz CTCB snimke, S-Pan VistaVox S tehnologija se može koristiti za generisanje vrhunskih panoramskih snimaka koje postavljaju novi standard za oštrinu izuzetnih slika.

Glavne karakteristike

- S-Pan tehnologija olakšava dijagnozu.
- Csl senzor za poboljšani kvalitet slike i smanjenu izloženost zračenju.
- Izuzetno brzo, panoramsko snimanje za 7 sekundi.
- Tolerancija na tipične greške pozicioniranja - zahvaljujući S-Pan tehnologiji.

Vrlo kratko vrijeme skeniranja i visok kvalitet slike sa niskom dozom zračenja

Vrlo kratko vrijeme skeniranja od samo 1,9 sekundi pomaže da se izbjegnu artefakti i smanje doze zračenja. Moderni, visoko osjetljivi Cls senzori omogućavaju odličan kvalitet slike.

3-u-1 rendgenski sistem

Pored raznih CBCT volumena i 17 panorama programa, VistaVox S Ceph nudi i šest opcija za sve tipove kefalometrijskih snimanja: glava lateralno, glava potpuno lateralno, glava PA, SMV (submentovertex), Waters View, ruka.

Uštedite vrijeme i novac

VistaVox S Ceph je opremljen sa dva premium Csl senzora.
Nema potrebe za promjenom konektora između 3D rendgenskih uređaja i Ceph-a. Da biste pokrenuli Ceph rendgenske snimke, potrebno je samo odabrati odgovarajući način rada programa, navodi se na sajtu DentalMedical-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.