NavMenu

Više od polovine Amerikanaca ne spava zbog problema sa novcem

Izvor: eKapija Utorak, 09.07.2019. 12:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Novo istraživanje iz Bankrate pokazuje da više od polovine (56%) odraslih osoba u SAD pati od nesanice zbog barem jednog od problema koji su povezani sa novcem, prenosi CNBC.

Od ukupnog broja onih koji noći provode stalnim okretanjem u krevetu, 18% to rade zbog duga na kreditnoj kartici, što je glavni razlog zbog koga Amerikanci gube san, pokazalo je istraživanje.

To nije iznenađujuće. Novac je drugi najčešći izvor stresa za Amerikanace, prema istraživanju iz 2017. koje je sprovelo Američko psihološko udruženje (APA).

I za generaciju milenijalsa, kao i za Z generaciju, to je najčešći izvor ukupnog stresa prema APA anketi sprovednoj 2018. godine.

Takođe, žene, roditelji i djeca mlađa od 18 godina su najverovatnije gubili san zbog duga na kreditnim karticama, navodi se u izvještaju Bankrate.

Istraživanje je takođe pokazalo da su veće šanse za stres zbog duga na kreditnoj kartici nego zbog drugih važnih pitanja, kao što su klimatske promjene, podizanje djece, troškovi obrazovanja i nestabilnosti na berzi.

Istraživanje je takođe pokazalo i optimizam kod ispitanika u vezi sa njihovim razrješenjem situacije. Naime, skoro dvije trećine (63%) onih koji se bore sa snom zbog problema u vezi sa novcem je istaklo da vjeruje da će biti bolje i da će biti u stanju da riješe svoj najveći problem.

Ukoliko ste pod stresom zbog nagomilanih dugova na kredinim karticama, postoje strategije kako da trošite odgovorno i da plaćate račune na vrijeme.

Pria Malani, jedan od osnivačkih partnera u Stash Wealth preporučuje da prvo razmislite o tome da li zaista možete priuštiti stvari koje želite da kupite prije nego dodate još jedan trošak na svoju kreditnu karticu.

- Zapamtite, nikada nemojte staviti nešto na svoju kreditnu karticu a da ne možete platiti u cijelini kada je to potrebno, u suprotnom koristite svoju kreditnu karticu da živite životni stil koji ne možete da priuštite - istakla je Malani.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.