Izvor: N1 | Utorak, 09.07.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ko je novi potencijalni investitor u Aluminij?

(Foto: Aluminij.ba)
Nakon što su propali pregovori Vlade FBiH i Glencorea kao potencijalnog investitora u posrnuli mostarkli Aluminij, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindića kazao je juče, 8. jula, da su jutros dobili još jedno pismo namjere od firme Manna World Holding Trust u kojem traže sastanak kod premijera FBiH, dopredsjednice Vlade FBiH i njega.

U pismu koje su poslali na adresu Aluminija preko predstavnika Business Law Advisors, potencijalni investitori navode da "Trust osigurava sredstva zemljama i privatnim tvrtkama za projekte koje imaju društveno-ekonomski utjecaj i poboljšavaju uvjete svih ljudi na globalnoj razini".

Nadalje, kako se navodi u pismu, iskazan je "interes Trusta da istraži financiranje projekta Aluminijskog kombinata Mostar" jer, kako su naveli u pismu, nedavno su "saznali za odluku FBiH da se traži strateški partner za Aluminijski kombinat Mostar.

- Sukladno tome, Trust je zainteresiran za daljnje razgovore o potencijalnoj kupnji Aluminijskog kombinata Mostar. U tu svrhu zahtjevamo da strane potpišu dokumente o nedozvoljenom odavanju poslovnih tajni kako bi se omogućilo potpuno otkrivanje i razmjena informacija vezanih uz transakciju i povezanu strukturu financiranja. Ako je ovaj uvjet prihvatljiv za vas, navedite daljnje upute i informacije o statusu i uvjetima koje zahtijevaju trenutni dioničari uključujući vaš Nadzorni odbor, FBiH i Republiku Hrvatsku, usmjeravanjem svih komunikacija i kontakt informacija putem našeg predstavnika i europskog analitičara, gospodina Teomana Alibegovića - stoji u pismu koje potpisuje Pascale Henn.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.