NavMenu

Kružni tok rješenje za najkritičniji dio magistralnog puta Goražde-Foča - Završetak radova planiran do kraja oktobra

Izvor: Klix Utorak, 09.07.2019. 09:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
JP Ceste Federacije BiH sa milion maraka finansiraju izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Vitkovići kod Goražda, a radnici Euro-Asfalta koji su angažirani na njegovoj realizaciji posao bi trebalo da završe do kraja oktobra ove godine.

Značiće to još nekoliko mjeseci strpljenja za vozače, s obzirom na velike gužve, posebno u ljetnim mjesecima, no okončanjem projekta biće rješeni dugogodišnji problemi zbog nestandardnog rješenja postojeće raskrsnice.

- Rješenje raskrsnice koja je prvobitno bila ovdje projektovana je nestandardno i najčešće su je koristili mještani i za magistralnu cestu M 20 Goražde–Foča. Međutim, došlo je do povećanja saobraćaja i stvoreno je usko grlo tako da je ovo najkritičniji dio magistralne ceste koji je stvarao gužve posebno u jutranjim i večernjim satima. Novo projektovano riješenje će obezbjediti efikasniji i bezbjedniji saobraćaj, posebno kada za teška teretna vozila koja skreću u industrijsku zonu Vitkovići - ističe Muradin Papić, šef gradilišta.

Dobar dio radova na kružnom koji su počeli prije tri mjeseca je okončan, no Papić ističe da predstoji još dosta posla kako bi se omogućilo bezbjednije odvijanje saobraćaja na ovoj dionici magistralnog puta M 20.

- Gradit će se klasični kružni tok sa jednom saobraćajnom trakom s tim što će imati mogućnost pothodnika ispod kružnog toka odnosno rondoa, tako da će i pješacima biti omogućeno da silaze niz stepenište i ispod kružnog toka idu ka svom naselju. Vrlo je zahtjevan posao s obzirom na to da je riječ o izgradnji četiri potporna armirano-betonska zida, pothodnika i samog rondoa sa spojevima prema industrijskoj zoni. Loši vremenski uslovi u ranijem preiodu su malo usporili dinamiku ali nadam se da ćemo to nadoknaditi u narednom periodu i ispoštovati rokove - kaže Papić.


Na ovom dijelu magistralnog puta M 20 saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom, a odvija se naizmjenično jednom trakom.

Kompanija Euro-Asfalt u Goraždu je angažirana i na drugim projektima čija je ukupna vrijednost oko 4 mil KM.

Uz rekonstrukciju i izgradnju kružnog toka u Vitkovićima, projekat podrazumijeva i sanaciju kolovozne konstrukcije i pješačkih staza s rješenjem odvodnje na magistralnoj cesti M-20 na ulazu u Goražde, kao i rekonstrukciju pješačke staze Vitkovići–Baćci, sa rješenjem odvodnje. Takođe, radi se i na sanaciji i rekonstrukciji Ulice Kulina bana u centru grada gdje je također predviđeno i rješenje odvodnje površinskih voda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.