Izvor: Klix | Petak, 05.07.2019.| 11:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tuzla dobija peti kružni tok i uređene saobraćajnice - Vrijednost radova 518.000 KM

Ilustracija (Foto: rasika108/shutterstock.com)
U Tuzli je u toku izgradnja još jednog kružnog toka uz rekonstrukciju pripadajućih saobraćajnica, a vrijednost cjelokupnog projekta je 518.000 KM.

Na širem području Tuzle u proteklim godinama su izgrađena četiri kružna toka, a peti će u znatnoj mjeri utjecati na sigurnije odvijanje saobraćaja na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u centru grada.

- Izgradnja kružnog toka je predviđena prije svega zbog umirivanja saobraćaja na vrlo frekventnoj raskrsnici, a u cilju povećanja sigurnosti kolskog, posebno pješačkog saobraćaja, jer je poznato da se na ovom dijelu saobraćajnice razvijaju velike brzine. Također, cilj je i kvalitetno povezivanje memorijalnog kompleksa Slana Banja s ostatkom grada - rekao je za Klix.ba Nedžad Delić, stručni savjetnik za izgradnju komunalne infrastrukture u gradskoj Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Ovaj infrastrukturni projekt podrazumijeva sanaciju postojeće raskrsnice Tenis s pripadajućih pet ulica.

Delić kaže da je najvećim dijelom predviđena sanacija dijela Ulice Mirze Delibašića, manji dio Ulice Klosterska i dio sjeverne gradske saobraćajnice koja je u obuhvatu samog kružnog toka.

- Pri samom kraju je realizacija prve faze sanacije Ulice Mirze Delibašića u kojoj je izmijenjena kanalizaciona i vodovodna mreža, a postavljen je i prvi sloj asfalta - istakao je Delić.

Radnici na terenu trenutno rade na rekonstrukciji dijela sjeverne gradske saobraćajnice, a finalizacija cjelokupnog projekta se očekuje krajem jula ove godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.