Izvor: Nezavisne novine | Petak, 05.07.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Webo Bosnia otvorio poslovnu zgradu u Derventi - U proizvodnji dijelova za automatske mjenjače planirano zapošljavanje 50 ljudi

Ilustracija (Foto: aSuruwataRi/shutterstock.com)
Njemačka kompanija Webo Bosnia, koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem specijalnih dijelova za automatske mjenjače, otvorila je u Derventi poslovni objekat u čiju je izgradnju uloženo oko milion maraka, a ranije je 500.000 KM investirano u softvere i stanice.

Direktor preduzeća Dragan Babić rekao je novinarima da već radi 13 mašinskih inžinjera, te da je plan u narednom periodu zapošljavanje njih još 20, kao i 30 radnika u montaži, jer za to postoje uslovi izgradnjom novog objekta, u čijem sastavu je i proizvodna hala.

Prema njegovim riječima, ostavljeno je dovoljno prostora za još jednu upravnu zgradu i tri hale.

Babić je naveo da radnike za preduzeće pronalaze na području cijele BiH, kao i da je cijela proizvodnja namijenjena za izvoz, za njemačko tržište i dalje u svijet.

- Bavimo se proizvodnjom i projektovanjem specijalnih alata za proizvodnju dijelova za automatske mjenjače, koje dobavljamo za praktično sve proizvođače automobila. Posjedujemo 12 međunarodno zaštićenih patenata za tehnologiju proizvodnje, čime nam je obezbijeđena budućnost u autoindustriji - istakao je Babić.

Većinski vlasnik kompanije Aksel Vitig rekao je da su investirali u Derventu jer su zadovoljni saradnjom sa Babićevom firmom i odlučili su da zajedno investiraju.

- Zadovoljni smo jer smo u kratkom periodu investirali veliki novac, na zadovoljstvo i naših klijenata koji dolaze iz SAD, Kine, Južne Koreje i drugih zemalja. Naročito smo zainteresovani za elektro i hibridne automobile, u čemu vidimo veliku perspektivu. Kvalitetni radnici, inteligentni ljudi i blizina matičnom preduzeću samo su neke od prednosti - rekao je Vitig.

On je posebno zahvalio opštinskom rukovodstvu za pomoć, koja, kako je rekao, u "drugim zemljama ne bi bila moguća".

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da je ovo 31. strana kompanija koja je u Derventi prepoznala dobro privredno okruženje i komunikaciju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.