Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.07.2019.| 14:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena izgradnja vodovodne mreže u Poslovnoj zoni Ozrakovići - Uskoro asfaltiranje saobraćajnica

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Na osnovu upućenih aplikacija Grada Visoko nadležnim ministarstvima Vlade ZDK početkom maja tekuće godine počela je izgradnja komunalne i putne infrastrukture u Poslovnoj zoni Ozrakovići, saopšteno je na sajtu grada.

Trenutno su u toku pripremni radovi za asfaltiranje dijela saobraćajnice koje izvode Mušinbegović gradnja iz Visokog i Konzorcij Trgošped iz Kakanja. Sredstva za realizaciju ovih radova obezbijedio je Grad Visoko u iznosu od 200.000 KM i Ministarstvo za promet, komunikacije i zaštitu okoline putem Direkcije za ceste ZDK u iznosu od 425.000 KM, što znači da ukupna vrijednost projekta izgradnje putne infrastrukture iznosi 625.000 KM.

- Paralelno sa navedenim radovima, Grad Visoko je putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke aplicirao i projekat izgradnje komunalne infrastrukture za koji su odobrena sredstva u iznosu od 97.500 KM, a koji uključuju izgradnju primarne vodovodne mreže sa priključcima za industrijske objekte i izgradnju dijela javne rasvjete.

Pod ovim radovima se podrazumijeva i ugradnja priključaka za fekalnu i oborinsku kanalizaciju.

Izgradnji komunalne infrastrukture započela je 9. maja, a okončana je u srijedu, 3. jula, u zadanom roku. Izvođači radova bili su Atlas–D iz Visokog i AMG iz Visokog.

- Na ovaj način, Grad Visoko putem nadležnih službi, izvršio je sve neophodne pripreme za završne radove na asfaltiranju koje će uslijediti nakon testiranja podloge - izjavio je pomoćnik gradonačelnice za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Emir Fejzović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.