Izvor: eKapija | Srijeda, 03.07.2019.| 14:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zlatibor na proljeće 2021. dobija apartmanski kompleks i muzej Titova Vila - Investicija vrijedna 15 mil EUR (FOTO)

(Foto: Stan Projekt DOO)
Zaljubljenici u Zlatibor na proljeće 2021. godine trebalo bi da dobiju priliku da se smjeste u jednom od sedam novih objekata u sklopu apartmanskog kompleksa Titova Vila. Riječ je o investiciji od skoro 15 mil EUR, na placu od blizu dva hektara, za koju je zadužen Stan Projekt iz Beograda. U centru će se nalaziti i muzej sa istim nazivom.

- Taj objekat je prema nekim podacima napravljen još 1937. godine, i predstavlja jedini objekat u užem centru Zlatibora koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenike kulture. Predstavlja mjesto u koje je 1951, 1959, 1961. i 1974. godine navraćao Josip Broz Tito, da se odmori i uživa u čarima Zlatibora. Objekat je podigao beogradski advokat Aleksandar Aca Pavlović, koji je doprinijeo i unapređenju kompletnog zlatiborskog turizma - kaže za eKapiju Milosav Cvijović, menadžer prodaje u firmi Stan Projekt.

Apartmanski kompleks će se nalaziti u jednom od najzelenijih dijelova Zlatibora. Udaljenost je na 10 minuta lagane šetnje, odnosno nekoliko minuta automobilom od dobro poznatog jezera, u samom centru Zlatibora.

- Lokacija će omogućiti potpuni ugođaj boravka na čistom vazduhu, na nadmorskoj visini od preko 1.000 metara, a već sa prvog sprata iz apartmana će se prostirati fantastični pogled na najpoznatije vrhove Tornik i Čigotu. U neposrednoj blizini moći će da se pronađu svi neophodni sadržaji, kao što su restorani, marketi, obdanište, škola, kafići, igraonice, frizer i mnogi drugi - napominje sagovornik.

Kada je riječ o apartmanima, svi su jednosobni, kvadrature od 29 m2 do 37 m2. Radovi su počeli početkom ove godine, a završetak prve faze očekuje se pred ljeto slijedeće godine. Druga faza, koja podrazumijeva izgradnju četiri zgrade, počinje krajem ove godine.

Prikaz jednog od budućeg apartmana (Foto: Stan Projekt DOO)

- U prvoj fazi rade se tri stambene jedinice, muzej Titova Vila, restoran i spa centar u okviru kojeg će se nalaziti saune, đakuzi, masaže, relaks klupe, tepidarijumi (grejni ležajevi), teretana, zatvoreni bazen, manji otvoreni bazen đakuzi. Ono po čemu ćemo se posebno isticati je veliki ljetni otvoreni bazen - otkriva Cvijović.

Dodaje da su za većinu poslova pronašli podizvođače, pogotovo jer je opštepoznato kakva je situacija sa radnom snagom.

Kada je riječ o specifičnostima u izgradnji, sagovornik eKapije kaže da će objekti u kompleksu biti izrađeni po svim standardima energetske efikasnosti.

- Završna obrada fasade će biti kamen i drvo i potrudićemo se da zgrade imaju crtu sličnosti sa samom vilom. Stolarija će biti troslojna aluminijumska sa termoprekidom. Svaka zgrada imaće pasoš energetske efikasnosti, lift, kao i video nadzor.

Stan Projekt je investitor nekoliko projekata na Zlatiboru, pa Milosav Cvijović kaže da uvijek planiraju nešto novo i uvijek su u potrazi za novim interesantnim projektima. Osim na jednoj od najposjećenijih planina Srbije, ova firma gradi stambeno-poslovne objekte i u Beogradu.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Titova Vila - apartmani na Zlatiboru

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.