Izvor: eKapija | Srijeda, 03.07.2019.| 10:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EZ Group obilježava 30 godina uspješnog poslovanja

Prije tačno 30 godina u Busovači je nastala mala porodična kompanija EZ Group koja je nakon upošljavanja prvih radnika započela proizvodnju njihovog vlastitog proizvoda Tisal. Te davne 1989. godine osnivači ove kompanije nisu ni slutili da će postati jedna od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija i da će njihovi brendovi biti nadaleko poznati.

- Zahvaljujemo se svim našim kupcima, poslovnim partnerima i lokalnoj zajednici na 30 godina uspješne saradnje. Posebno hvala našim uposlenicima koji su svojim dugogodišnjim angažmanom doprinijeli rastu i razvoju kompanije. Velika je odgovornost biti jedna od najvećih i najpoznatijih bh. kompanija. U dosadašnjem radu, kao i u periodu ispred nas, nastojaćemo da opravdamo povjerenje naših potrošača ulaganjem u proizvodne procese, razvojem novih proizvoda i praćenjem svjetskih trendova kreirajući najkvalitetnije proizvode, po pristupačnim cijenama - izjavio je Mahir Mujić, generalni direktor EZ Group.

Kompanija EZ jedna je od vodećih izvoznika, a svoje proizvode plasiraju na tržišta Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Gane, Švajcarske, Saudijske Arabije. Kada je u pitanju izvoz, on čini 20% ukupnog prometa ove kompanije. Trenutno je u firmi EZ Group zaposleno 130 uposlenika.

- Kompanija EZ je u stalnoj komunikaciji sa svojim kupcima, osluškujući njihove potrebe kreiramo i plasiramo proizvode na tržište. Danas, u asortimanu posjedujemo 620 proizvoda. Za svoj tridesetogodišnji rad zajedno sa svojim uposlenicima i proizvodima osvojili smo izuzetne nagrade na lokalnim, ali i inostranim tržištima, kao što je Qudal za kvalitet. Posjedujemo ISO i HACCP certifikate i poslujemo po njihovim standardima. Pokrenuli smo i zajedničku akciju sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka gdje zajedničkim snagama radimo na projektu "Moja kosa tvoja kosa", te ćemo dio sredstava od ukupne prodaje Ella šampona dodijeliti za ovaj projekat - izjavila je Lejla Šuman, product i marketing manager u EZ Group.

Kompanija EZ Group posjeduje i vlastiti proizvodni pogon za proizvodnju plastične ambalaže, tako da proizvodi ove kompanije od razvoja, sirovine, ambalaže, kao i sam proizvod, apsolutno nose etiketu 100 posto proizvedeno u BiH. Osim plastične ambalaže za vlastite proizvode, kompanija EZ istu proizvodi i za mnoge druge kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.