NavMenu

Počela rekonstrukcija depoa Arhiva Bosne i Hercegovine

Izvor: eKapija Srijeda, 03.07.2019. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: arhivbih.gov.ba)
Katar je izdvojio donaciju u vrijednosti 129.084,78 KM (66.000,00 EUR) namijenjenu restauraciji depoa Arhiva Bosne i Hercegovine.

Ambasada države Katar u BiH, izvođač i Arhiv BiH su krajem juna izvršili sve pripremne radnje, pa je 1. jula krenula rekonstrukcija depoa.

- Važnost ovog posla najbolje ističe činjenica da je riječ o rekonstrukciji jednog od najugroženijih i najvećih depoa Arhiva BiH; depou koji je specifičan i po svojim dimenzijama i po lokaciji. Smješten je u suterenu zgrade Predsjedništva BiH, gdje je više od 70 godina služio kao prostor u kojem se pohranjivala dokumentacija najvažnijih upravnih i privrednih subjekata. Takva dokumentacija ima stalnu vrijednost i zahtijeva najbolje uvjete čuvanja. Nažalost, višegodišnji prodori podzemnih voda i nedostatak odgovarajuće hidro i termo izolacije najozbiljnije su doveli u pitanje integritet pohranjenog arhivskog gradiva - navodi se na sajtu Arhiva BiH.

Ovim restauratorskim radovima Arhiv BiH dobiće još jedan suvremen depo po najvišim arhivističkim standardima, čime će ispuniti jedan od svojih prvih zadataka – trajna zaštita preuzete dokumentacije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.