NavMenu

Potpisani sporazumi za donaciju Srbije od 9,3 mil EUR - Počinju infrastrukturni radovi širom RS

Izvor: Glas Srpske Utorak, 02.07.2019. 11:22
Komentari
Podeli
(Foto: SpeedKingz/shutterstock.com)
Zahvaljujući finansijskoj injekciji Srbije od 9,3 mil EUR u 42 lokalne zajednice uskoro će početi rekonstrukcija škola, domova zdravlja, izgradnja vrtića, te niz drugih kapitalnih investicija koje će doprinijeti boljem životu građana Srpske.

Pojedinačne sporazume kojima se precizira način korišćenja donacija Vlade Srbije juče, 1. jula, su u Banjaluci potpisali ministarka finansija RS Zora Vidović i čelnici opština i gradova. Vidović je istakla da će sredstva biti usmjerena na konkretne projekte koje su lokalne zajednice same kandidovale.

- Srbija je u okviru mehanizma saradnje Srpskoj do sada odobrila 24,4 mil EUR, što je od izuzetnog značaja. Neizmjerno smo im zahvalni što nam pomažu u kontinuitetu - rekla je Vidović.

Banjaluci je pripalo 900.000 EUR, koji će biti utrošeni za realizaciju dva projekta.

- Za gradnju vrtića u Domu za nezbrinutu djecu Rada Vranješević biće utrošeno 100.000 EUR, dok je ostatak namijenjen za izgradnju objekta na Petrićevcu, u kojem će biti smještena mjesna zajednica, ambulanta porodične medicine i vrtić, kojim će biti obezbijeđeno 180 novih mjesta za mališane - kazao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Načelnik Teslića Milan Miličević istakao je da je ova opština dobila 300.000 EUR za rekonstrukciju škola i nabavku sanitetskog vozila.

- Nadam se da će sličnih projekata biti i u budućnosti - kazao je Miličević.

Doboj će 100.000 EUR donacije uložiti u izgradnju dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, koji će biti smješten u sklopu Osnovne škole Milan Rakić.

- Od katastrofalnih poplava iz 2014. Vlada Srbije nam je pomogla da uspješno realizujemo nekoliko projekata - rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.


Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić istakao je da im je pripalo 390.000 KM, koje će biti utrošene za rekonstrukciju objekata u sklopu Doma zdravlja, te nabavku sanitetskog vozila.

- Taj novac nam mnogo znači jer lokalni budžet ima problem sa likvidnošću. Ovo je drugi put da dobijamo novac od Vlade Srbije i svakako je od velikog značaja za građane Kozarske Dubice - rekao je Reljić.

Sporazume su juče potpisali i predstavnici Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Novog Grada, Laktaša, Srpca, Prnjavora, Kneževa, Šipova, Mrkonjić Grada, Petrova, Broda, Modriče, Vukosavlja, Šamca, Pelagićeva, Bratunca, Vlasenice, Milića, Šekovića, Trnova, Pala, Foče, Rogatice, Kalinovika, Ljubinja, Istočnog Starog Grada, Čajniča, Čelinca, Bileće, Kostajnice, Gacka, Ribnika, Novog Goražda, Osmaka i Lopara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.