NavMenu

Bingo zainteresovan za otkup voća u Kozarskoj Dubici - Kupljena hladnjača nekadašnjeg Unaploda

Izvor: eKapija Utorak, 02.07.2019. 08:20
Komentari
Podeli
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je u ponedjeljak, 1. jula, da je kompanija Bingo iz Tuzle zainteresovana za skladištenje i otkup voća u Kozarskoj Dubici, javila je ATV.

Pašalić je potvrdio da je Bingo u Kozarskoj Dubici kupio hladnjaču bivše firme Unaplod i da je riječ o savremenim kapacitetima za skladištenje 10 do 12 tona voća.

- Ministarstvo poljoprivrede podržaće ove projekte jer smatramo da imamo dovoljno proizvoda, odgovarajućeg kvaliteta i kvantiteta, i kompaniju koja može da te proizvode distribuira i otkupi od naših proizvođača voća i povrća, te ih proda na teritoriji BiH - rekao je Pašalić novinarima.

Pašalić je u ponedjeljak, 1. jula, u Kozarskoj Dubici razgovarao sa vlasnikom kompanije Bingo Senadom Džambićem i načelnikom te opštine Radenkom Reljićem, a inicijalnom sastanku o mogućnostima saradnje sa ovom kompanijom prisustvovali su i voćari sa područja ove opštine.

Marketing menadžer kompanije Bingo Sabina Čavalić izjavila je da ova kompanija već duži niz godina podržava poljoprivredna gazdinstva, a da se proizvođačima u Kozarskoj Dubici daje prilika da u hladnjačama tog preduzeća skladište i prodaju jabuku i drugo voće, koje će zatim biti plasirano na tržište kroz trgovački lanac Bingo.


Čavalić je navela da Bingo vrši otkup sezonskog i tradicionalnog voća, te izrazila očekivanje da će u narednom periodu biti ostvarena saradnja sa voćarima iz Kozarske Dubice i susjednih opština.

Duško Tepić iz Kozarske Dubice, koji proizvodi jabuku i krušku na površini od osam hektara, rekao je da očekuje da će voćari iz Kozarske Dubice već naredne godine veći dio proizvodnje plasirati na tržište BiH u saradnji sa kompanijom Bingo.

- Očekivanja voćara su velika jer se već nekoliko godina zbog različitih problema umanjuje voćarska proizvodnja. Od Binga očekujemo da u narednim godinama sa područja Potkozarja otkupi ili uskladišti sve raspoložive količine voća - rekao je Tepić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.