NavMenu

Srbačka Perutnina dobija pomoć resornog ministarstva u plasmanu proizvoda u Evropsku uniju

Izvor: eKapija Nedjelja, 30.06.2019. 11:59
Komentari
Podeli
(Foto: Big Dutchman)
Pomoćnik ministra za veterinarstvo Dragan Knežević posjetio je u petak, 28. juna sa saradnicima firmu Perutnina Ptuj S u Srbcu gdje je sa rukovodstvom razgovarao o izvozu pilećeg mesa u Evropsku uniju.

On je izjavio da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske spremno da preduzme sve što je u njegovoj ingerenciji kako bi obezbijedilo uslove da Perutnina izađe sa svojim proizvodima na tržište Evropske Unije.

- Budući da je srbačka Perutnina lider u proizvodnji bijelog mesa na području Republike Srpske, a BiH ima dozvolu za izvoz tog mesa u EU, u ovom preduzeću smatraju da bi izvoz u EU za njih bio profitabilan, jer već imaju svoju trgovačku mrežu u Hrvatskoj i Sloveniji - rekao je Knežević, navedeno je na sajtu Opštine Srbac.

Prema njegovim riječima, preduzeće treba da bude postavljeno na listu Kancelarije za veterinarstvo BiH kako bi imalo dozvolu za izvoz za tu vrstu robe u EU. On kaže da postoje određeni uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi neka firma dospjela na tu listu, dodajući da srbačka Perutnina nije konkurisala za tu listu.

Na sastanku je razgovarano i o modelima zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog porijekla.

- Naše ministarstvo je donošenjem zakonske regulative i podzakonskih akata o nusproizvodima, kao i donošenjem sopstvene strategije upravljanja nusproizvodima životinjskog porijekla na pragu rješenja ovako značajnog pitanja za Republiku Srpsku - istakao je Knežević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.