NavMenu

Nova plutajuća farma u Roterdamu

Izvor: eKapija Nedjelja, 30.06.2019. 09:54
Komentari
Podeli
(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
U jednom dijelu frekventne holandske luke Roterdam postavljena je nova plutajuća farma koja, prema riječima organizatora, prikazuje održivi način proizvodnje mlijeka u mjestima gdje ga ljudi najviše koriste – urbanim svjetskim metropolama.

Usidrena u luci, farma je zapravo futuristička trospratna plutajuća struktura gdje jedan robot muze krave, a drugi automatski skuplja đubrivo koje daje prepoznatljiv utisak farme, prenosi biznisinfo.ba.

Na krovu se skuplja kišnica, a tu se nalazi i mnoštvo solarnih panela koji plutaju uz farmu i proizvode 40 posto energije potrebne za njeno funkcionisanje, prenosi AP.

Potpuno funkcionalni prikaz cirkularne ekonomije poljoprivrednog gazdinstva spaja holandsku ekspertizu kada je riječ o recikliranju, gradnji na vodi i automatskoj poljoprivredi, prenosi Tanjug.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.