Izvor: 24sata.info | Subota, 29.06.2019.| 10:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ugledni magazin EMEA Finance proglasio Raiffeisen Bank za najbolju u BiH

(Foto: quka/shutterstock)
Raiffiesen Bank International (RBI) grupaciji je u okviru programa EMEA Finance-a "Europe Banking Awards 2018" dodijeljeno nevjerovatnih 26 nagrada. Ugledni finansijski magazin je RBI proglasio najboljom bankom u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE) te Zajednici nezavisnih država (ZND), a nagrađene su i sve mrežne banke u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

- Ova nagrada je potvrda naše misije u skladu s kojom pomjeramo granice u bankarstvu kroz kontinuirani razvoj i unapređenje. Pored odličnih poslovnih rezultata koje smo ostvarili na ovom tržištu u prethodnoj godini, u izazovnom vremenu digitalizacije, klijenti ostaju u središtu naših aktivnosti, pokušavamo naći najbolja moguća rješenja kako bi im olakšali poslovanje sa bankom. Kroz inovacije koje uvodimo želimo omogućiti distribuciju naših usluga na efikasan način. Tako odgovaramo na zahtjeve velikog broja klijenata koji koriste naše digitalne kanale. Lojalnost naših klijenata nam govori da oni prepoznaju naš trud, a posebno me raduje što ga je prepoznao i renomirani magazine EMEA Finance", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te istakao svoje zadovoljstvo što je Raiffeisen banka u BiH, zajedno sa ostalim članicama, doprinijela ostvarenju i izuzetno dobrih rezultata RBI grupacije u protekloj godini.

EMEA Finance je jedini periodični magazin koji izvještava isključivo o finansijskim događajima i uspjesima koje je inicirala i na koje utječe međunarodna finansijska industrija u EMEA regionu.


- RBI je najbolja banka po izboru EMEA Financea u SIE i ZND. Banka je energično ostvarila najbolje rezultate u svojoj istoriji u 2018. godini - izjavio je Christopher Moore, izdavač i generalni direktor EMEA Finance magazina.

- Posebno je impresivan način na koji banka posluje, pri čemu svaka mrežna banka zasebno inovira u skladu sa lokalnim okruženjem, formulišući i implementirajući strategije prilagođene lokalnom tržištu, istovremeno koristeći najbolje prakse cijele mreže. Čini se da banka može primijeniti jedinstvenu praksu u ključnim područjima na nivou zemlje, a da pri tome ne stane na put kreativnosti i inovacijama. -
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.