NavMenu

Završena rekonstrukcija dječje klinike Tiršova u Beogradu - Radovi i opremanje vrijedni blizu 8 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 29.06.2019. 14:52
Komentari
Podeli
(Foto: tirsova.rs)
Završeni su radovi na rekonstrukciji zgrade Univerzitetske dječje klinike Tiršova. U rekonstrukciju postojeće zgrade i opremanje klinike najsavremenijom opremom uloženo je blizu 8 mil EUR iz kredita Razvojne banke Savjeta Evrope.

Proteklih godina fasada dječje bolnice se više puta rušila i otpadala, a bilo je i problema sa olucima koji su podlivali i pretili da ugroze temelje, navodi se na sajtu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Prvi put od kada je izgrađena klinika završena je detaljna rekonstrukcija fasade, stolarije i terasa vrijedna 500.000 EUR.

U toku su i radovi na obnovi enterijera, odnosno hirurških, pedijatrijskih i hematoloških ambulanti, u vrijednosti od 1 mil EUR.

- Pored magnetne rezonance, koja je 2017. puštena u rad, u Tiršovu je isporučeno i više od 100 najsavremenijih uređaja vrijednih blizu 5 mil EUR, koji će unaprijediti rad klinike, ali i liječenje pacijenata ne samo u Srbiji već i u regionu. U Tiršovu je stigao i fluoroskopski rentgen, pokretni rentgen, C luk, ultrazvuk, laparoskopski luk, mašine za anesteziju i ostala najsavremenija oprema - dodaje se.


Izgrađena je potpuno nova angio sala sa opremom za elektrofiziologiju srca na kojoj će se, po prvi put u Srbiji i regionu moći da sprovode dijagnostičke i terapijske procedure aritmije kod djece.

O izgradnji bolnice Tiršova 2 čitajte OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.