NavMenu

II BH Engineering weeks 2019 od 15. novembra do 15. decembra

Izvor: eKapija Subota, 29.06.2019. 08:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Na sastanaku održanom u Udruženju poslodavaca FBiH a povodom organizacije BH Engineering weeksa dogovoren je program BH Engineering weeks 2019 koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope.

Sadržajem i izborom tema, zanimljivim predavanjima i prezentacijama te interakcijom sudionika i predstavnika realnog sektora ovaj stručni i naučni događaj potvrđuje aktuelnost i povezanost proizvodnje, industrije i razvoja gradova i inženjerstva kao najvažnije privredne grane u Bosni i Hercegovini.

Neki od događaja BH Engineering weeks 2019 će biti i međunarodne konferencije, key note, fireside chats, prezentacije, mentoring, te poster sesije inženjerskih rješenja i ideja, navodi se na sajtu Udruženja poslodavaca FBiH.

Realizacija II BH Engineering Weeks na partnerskom nivou provodi se u programskom, izlagačkom i promotivnom segmentu i obuhvata intenzivnu suradnju svih nivoa vlasti države BiH (Vijeće ministara BiH, entiteti, kantoni, gradovi), privrednih komora, Udruženja poslodavaca FBiH, svih udruženja inženjerskih struka, stručne i akademske zajednice i medija.

- Samo umrežavanjem možemo prenositi znanja, poticati inovacije, unaprijediti konkurentnost domaće privrede i obezbijediti održiv i kontinuiran rast države zasnovan na domaćoj pameti i tehnologiji - istakao je direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

II BH Engineering weeks održat će se od 15. novembra do 15. decembra 2019. godine u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Bihaću, Brčkom, Zenici i Tuzli pod sloganom: "Povežimo budućnost".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.