Izvor: eKapija | Petak, 28.06.2019.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Turistička ponuda Beograda predstavljena u Sarajevu

Turistička organizacija Beograda u okviru promotivne kampanje pod sloganom "Go Belgrade" u četvrtak, 27. juna u Sarajevu je predstavila turističku ponudu glavnog grada Srbije na kojoj je naglašen značaj razmjene informacija o turističkim potencijalima i novim proizvodima.

Katarina Denčić iz Turističke organizacije Beograda je kazala da su po četvrti put u Sarajevu da bi predstavili ambijentalne cjeline i predstojeće manifestacije i kulturne događaje u tom gradu, prenosti starbih.ba.

- Od prošle godine ukupan broj posjetilaca se povećao za 4%, a broj turista iz BiH u prva četiri mjeseca porastao je za 13%, sa više od 25.500 noćenja – kazala je Denčić.

Beograd je poseban kao turistička destinacija i osim dobro poznatih ambijentalnih cjelina kao što su Kalemegdan, Savamala, Zemun, grad ima značajnu kulturnu ponudu, veliki broj muzeja, galerija, pozorišta idr.

- Veliko interesovanje trenutno vlada za obnovljene muzeje poput Narodnog muzeja, Muzeja savremene umjetnosti, a primat i dalje imaju Muzej istorije Jugoslavije, Etnografski i Muzej Nikole Tesle koji su godinama u samom vrhu izbora turista - dodala je Denčić.

Ove godine Beograd je, prema njenim riječima, pripremio posebne muzičko scenske spektakle i to su "Beogradske priče" koje će se tokom ljeta održavati svakog petka i subote na Kosančičevom vencu i Cvetnom trgu. Manifestacija "Omladinski kutak" namjenjena je mladima, a obuhvata umjetničke radionice u cilju promocije kreativnih i kulturnih sadržaja grada za mlade neafirmisane bendove koji će se održavati u julu i septembru.

Najavljen je i Beer Fest u avgustu, te Skadarlija Fest - novo takmičenje orkestara u sviranju starogradske muzike.

Nakon predstavljanja turističke ponude Beograda i umjetničkog programa "Kabare Beograd" upriličeni su B2B sastanci predstavnika turističke privrede Sarajeva i Beograda, izvještava startbih.ba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.