Izvor: eKapija | Petak, 28.06.2019.| 08:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poziv preduzetnicima za učešće na najvećem komercijalnom sajmu Global Village u Dubaiju

Dubai (Foto: eKapija)
Bosnian House Group je u potrazi za preduzetnicima iz Bosne i Hercegovine koji su zainteresovani da budu dio najvećeg komercijalnog sajma na svijetu, Global Village u Dubaiju, UAE. Sajam se održava od 29. oktobra 2019. do 4. aprila 2020. godine.

U prošle dvije sezone je Bosnia & Balkans paviljon u sklopu ovog sajma ostvario značajan uspjeh, a to potvrđuje i činjenica da su se mnogi od izlagača koji su bili dio ovog projekta u prve dvije sezone odlučili vratiti na Global Village i ove godine, navodi se na sajtu Privredne komore FBiH.

S obzirom na to da je Global Village prodajnog karaktera i da su cijene u prodaji višestruko veće nego na tržištu Balkana, same marže na proizvode su više u odnosu na ovdašnje tržište. Ovo je izuzetna prilika i u marketiškom smislu jer poduzetnici na licu mjesta mogu testirati interes kupaca za dalji plasman i ugovaranje saradnje za izvoz na tržište UAE. Ovaj festival u trajanju od 5 i po mjeseci posjeti više od 7 miliona posjetilaca, što samo po sebi govori o njegovom značaju.

- Kako je Balkan bogat organskom proizvodnjom, u shopovima u Bosnia & Balkans paviljonu najviše je zastupljena organska hrana, jer se to pokazalo kao vrlo tražen proizvod na tržištu UAE. Osim toga, izuzetan uspjeh su ostvarili preduzetnici koji se bave tekstilom i rukotvorinama raznog tipa.

Investitor ovog projekta je Bosnian House Group iz Dubaija. Ova organizacija učestvuje na Global Village-u već petu sezonu i svake godine širi svoje djelovanje.

Više informacija pogledajte na linku ovdje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.