NavMenu

Festival Baščaršijske noći počinje 1. jula - Najavljeno 26 programa

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.06.2019. 11:26
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Ajan Alen/shutterstock.com)Sarajevo
Građani Sarajeva i brojni gosti grada tokom jula će moći uživati u raznovsnim kulturno-umjetničkim sadržajima u okviru 24. festivala Baščaršijske noći 2019.

Organizatori su kazali da će Baščaršijske noći svečano biti otvorene u ponedjeljak, 1. jula u Velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra koncertom klasične muzike, a nastupit će Gudački orkestar Muzičke akademije Univerzitata u Sarajevu, prenosi tvsa.ba.

Najavljeno je da će tokom festivala, koji će trajati od 1. do 31. jula, biti održano 26 programa u kojima će učestvovati izvođači i umjetnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Holandije, Indonezije i Irana.

Na ovaj način, kako je rečeno, Festival doprinosi kulturnoj i turističkoj ponudi grada Sarajeva koju upotpunjuje već pune 24 godine.

Direktor Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo Edin Kukavica je napomenuo da su svi programi u okviru Baščaršijskih noći besplatni. Ni za jedan se ne naplaćuje karta, a za one koji su posebno posjećeni, zbog kapaciteta dvorana u kojima se održavaju, nužno je podijeliti određeni broj karata, izvještava tvsa.ba.

- Zbog toga smo i ove godine samo ograničen broj programa "zatvorili između četiri zida" i najveći broj programa izveli na trgove. Isto tako, izišli smo iz okvira gradskih općina i dio programa prezentirat ćemo i u Ilijašu i Konjicu – najavio je Kukavica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.