Izvor: eKapija | Srijeda, 26.06.2019.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grad Sarajevo obnavlja nacionalni spomenik željezničku stanicu Bistrik

(Foto: M DOGAN/shutterstock.com)
Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je jednoglasno usvojilo, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, odluku kojom se omogućava rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa neophodnih za obnovu nacionalnog spomenika Stara željeznička stanica Bistrik, navedeno je na sajtu Grada Sarajeva.

Riječ je o ključnim odlukama koje vode ka obnovi ovog spomenika i reprezentativnog arhitektonskog zdanja. Gradonačelnik Skaka je pozdravio ovu odluku.

– Ovo je na izvjestan način pozitivan presedan. Mi smo iz profita žičare osigurali novac, sada ćemo ga upotrijebiti za dodatnu vrijednost, da riješimo stambeno pitanje građana koji neuslovno žive u Bistričkoj stanici, a istovremeno otvoriti vrata za obnovu ovog sarajevskog bisera koji će biti mjesto za ponos svih Sarajlija – rekao je tim povodom gradonačelnik Sarajeva.

Danas su usvojene odluke koje se tiču ugovora sa Željeznicama FBiH, te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa koji će osloboditi ovaj nacionalni spomenik neprocjenjive vrijednosti za obnovu i rehabilitaciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.