NavMenu

San Francisco zabranio prodaju električnih cigareta

Izvor: Radiosarajevo.ba Srijeda, 26.06.2019. 13:59
Komentari
Podeli
ilustracija (Foto: Hazem.m.kamal/Shutterstock)ilustracija
San Francisco je postao prvi američki grad koji je zabranio prodaju električnih cigareta dok se njihovi efekti na zdravlje ne razjasne.

Kako javlja BBC, zvaničnici San Franciska su glasali za zabranu prodaje isparivača u prodavnicama, ali i online prodavačima da dostavljaju ove uređaje na adrese kupaca u tom gradu.

Upravo se u kalifornijskom gradu nalazi sjedište Juula Labsa, najpoznatijeg proizvođača e-cigareta u SAD-u.

Iz kompanije su saopštili da će se zbog takve odluke mnogi pušači vratiti cigaretama i "stvoriti crno tržište".

Gradonačelnica San Franciska London Breen ima 10 dana roka da potpiše zakon, a najavila je da će to i učiniti. Zakon će stupiti na snagu nakon sedam mjeseci.

Aktivisti koji se zalažu protiv upotrebe e-cigareta tvrde da proizvođači za cilju grupu imaju mlade kojima nude različite ukuse te da ih mogu navesti da pređu na prave cigarete.

Prema podacima Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, prošle godine je broj tinejdžera koji su priznali da koriste nikotinske proizvode porastao za 36 posto, što se povezuje s rastom upotrebe električnih cigareta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.