NavMenu

Projekat Volontiraj-kreditiraj: Zaposleno više od 500 srednjoškolaca, nedostaje još 1.400 radnih mjesta

Izvor: eKapija Utorak, 01.09.2009. 14:06
Komentari
Podeli

Više od 500 srednjoškolaca iz 20 bh. gradova je zaposleno do sada, a aktivisti udruženja Infohouse od polovine augusta intezivno traže zaposlenje za još 1.400 srednjoškolaca koji žele da rade na Socijalni dan 09. oktobra.

Do sada najviše učenika je zaposleno u Sarajevu dok se u Bihaću, Zenici, Janji, Grudama i Posušju još niko nije odazvao kako bi zaposlili učenike na jedan dan. Najviše učenika, čak njih stotinu, do sada je zaposlila Uprava grada Banja Luke, dok će 30 učenika iz tri grada imati priliku da radi u Komisiji za deminiranje BH MAK.

Iz udruženja Infohouse se nadaju da će i ostali poslodavci, privrednici, firme i institucije prepoznati kvalitet projekta, podržati mlade i pružiti im priliku da na jedan dan 09. oktobra zaposle učenike i isplate dnevnicu od 15 KM. Projekat VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ ove godine obuhvata 20 bh. gradova, 100 srednjih škola i 1.900 srednjoškolaca.

U okviru projekta srednjoškolci jedan školski dan zamjene radnim danom na različitim zaposlenjima, a sav novac koji zarade taj dan ulože u projekat koji učenici osmisle, a koji je od društvene važnosti za njihov grad.

Uz pomoć 15 partnerskih organizacija, donatora GTZ-a, M:tel-a, Sparkasse-e, Ministarstva civilnih poslova i Grada Sarajevo, kao i medijskih pokrovitelja: Kameleon radija i Federalne televizije projekat VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ se iz mjeseca u mjesec uspješno realizuje.

Osim radnog iskustva srednjoškolci će u okviru projekta VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ dobiti znanje o projekt menadžmentu u sklopu radionica koje će se održavati. Do sada je radionica održana u Brčko Distriktu i Srebrenici gdje su učenici imali priliku da nauče kako i na koji način da osmisle, prezentuju i realizuju projekat koji će biti od društvenog značaja za njihovu zajednicu. Radionice za učenike bit će održane tokom cijelog mjeseca septembra, a uz to i intezivna medijska kampanja kao i lobiranje firmi i poslodavaca kako bi zaposlili što veći broj srednjoškolaca, saopćeno je iz udruženja Infohouse.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.