Izvor: eKapija | Srijeda, 26.06.2019.| 11:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Opština Lopare dobila Gran pri priznanje na međunarodnom biznis samitu u Vrnjačkoj Banji

(Foto: YouTube)
Opština Lopare predstavila je svoje potencijale i razvojne mogućnosti na 8. Međunarodnom biznis samitu "Bist 2019" koji je održan u Vrnjačkoj Banji.

Međunarodni biznis samit okupio je 500 učesnika iz zemalja regiona koji su razgovarali o novinama i unapređenju razvoja privrednih grana, te poslovnoj saradnji u oblasti turizma i nauke.

Zamjenik načelnika opštine Lopare Srećko Ilić rekao je da su tokom trajanja skupa, od 21. do 23. juna, predstavili sve privredne i turističke potencijale opštine.

- Čast nam je što smo na ovaj način predstavili i Republiku Srpsku, a učešćem na biznis samitu ostvarili smo i nove poslovne kontakte - rekao je Ilić.

Na samitu opština Lopare dobila je Grand pri priznanje. Menadžer "Bista 2019" Milan Jovičić istakao je da je cilj ovog skupa da na jedinstven način predstave biznis, tradicionalne, naučne, kulturne, istorijske i ljudske vrijednosti, kao i nove mogućnosti i ideje za poslovanje.

- Prepoznali smo opštinu Lopare kao jednu proaktivnu lokalnu zajednicu koja se bori da stvori što bolji privredni ambijent kako bi privukla potencijalne investitore u cilju otvaranja novih radnih mjesta - rekao je Jovičić.

Predsjednik Organizacionog odbora "Bist 2019" Marija Jovičić rekla je novinarima da se na ovogodišnjem biznis samitu pokazalo kako se kultura, tradicija, nauka i biznis odlično dopunjuju i kvalitetno umrežavaju.

Organizatori 8. Međunarodnog samita "Bist 2019" su opština Vrnjačka Banja, Etno-centar Gegula iz Kraljeva i Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca.

Biznis samit okupio je brojne regionalne privredne subjekte, naučne radnike, ekonomske stručnjake, članove privrednih komora Srbije i BiH. Podršku ovom skupu je pružilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Privredna komora Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.